Praktische info

De caravans van de KIDS Express zijn, na jaren van trouwe dienst, niet meer in gebruik en dus ook niet meer te boeken.

Praktische info:

Doelstelling KIDS Express

Kinderen uit groep 6,7 en 8 ontdekken in de KIDS Express dat zij het verschil kunnen maken in de wereld om hen heen. 

De thema's van de KIDS Express
De KIDS Express kent vijf thema's waar kinderen vroeg of laat een keer mee te maken krijgen. De thema's zijn:
1. Pas op, breekbaar - Ziek zijn hoort bij het leven, maar het is niet leuk. Hoe kun je anderen helpen? En laat je jezelf wel eens helpen?
2. Je hoort erbij - Als je verhuist, kom je ergens terecht waar je niemand kent. Je moet dan helemaal overnieuw beginnen. Hoe doe je dat? En hoe is dat voor mensen die naar een ander land vluchten?
3. Hier ben je thuis - Waar voel jij je thuis en hoe leef je samen met elkaar?
4. Feest! - "Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen". Waarom vieren mensen feest en hoe doen ze dat?
5. We maken het weer goed - Iedereen maakt ruzie. Hoe doe je dat op een goede manier en.... hoe maak je het weer goed?

Kosten.

De KIDS Express is voor €350,- per week te huur.

Vervoer caravans en verhuurperiode.

Een week is altijd van zaterdag tot zaterdag. De hurende partij is zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de caravans.De caravans staan centraal in het land in de stalling te Harmelen of ergens in de regio. Dat betekent ook dat de caravans niet het hele jaar door in de buurt te huren zijn. Er is een verdeling gemaakt door het land om te voorkomen dat de caravans van Noord-Oost Groningen naar het zuidelijkste puntje van Limburg verplaatst moeten worden. Voor het overzicht van de huurperiodes kun je kijken onder het kopje ‘verhuur'.

Doeboek.

Ieder kind heeft een eigen doeboek nodig. Dit doeboek kost een euro per stuk en is te bestellen via de webshop. Doe dit ruim van te voren. De levertijd kan soms oplopen tot een week. Bekijk alvast het doeboekje van de KIDS Express.

Handleiding.

De KIDS Express vraagt het een en ander aan voorbereiding. Om ervoor te zorgen dat niet elke huurder het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, is er een uitgebreide handleiding gemaakt. Daarin staan de belangrijkste stappen opgenomen. als je de KIDS Express bestelt lees dan zorgvuldig de handleiding van de KIDS Express.

Flyers, poster en doeboekje bestellen.

De flyers, poster en doeboekje van de Kids Express zijn te bestellen via de webwinkel van de JOP.

Begeleiding

De KIDS Express wil kinderen uitdagen om zelf een mening over de thema's te vormen. De opdrachten zijn uitdagend en in principe kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Dat betekent alleen niet dat ze het helemaal zonder begeleiding af kunnen. Iemand die een oogje in het zeil houdt, kan ervoor zorgen dat de kinderen netjes met het materiaal omgaan én als ze een vraag niet helemaal goed begrijpen even kan helpen met het lezen van de vraag. Het betekent wel dat per groep de begeleiding terughoudend mag zijn om kinderen niet te veel te sturen in hun eigen proces van meningsvorming. De rol van de volwassenen mag in de KIDS Express dus bescheiden zijn.