FAQ

De caravans van de KIDS Express zijn, na jaren van trouwe dienst, niet meer in gebruik en dus ook niet meer te boeken.

FAQ

Wat voor stekkeraansluiting op de auto heb ik nodig?
Op alle caravans zit een 7-polige stekker, maar we leveren bij de caravans een verloopstekker voor een Jaeger-aansluiting.

Het geluid in de KIDS Express doet het niet. Wat moeten we doen?
Controleer of alle elektriciteit goed is aangesloten. In de disselbak zit een versterker. Mogelijk zijn de aansluitingen daar door het vervoer wat losgetrild. Controleer de stekkers. Let op: in de caravan van Noach zit de versterker niet in de disselbak maar in de caravan zelf onder de tafel van opdracht 8.

Wat moeten we met de grote startunit?
Steek de stekker in het stopcontact. Door op de grote rode knop te drukken start het verhaal. Zie ook pagina 38 en 40 van de handleiding.

Wat moeten we doen met de kaarten uit de caravan van Ruth?
Het is de bedoeling dat de huurder of de leiders van de groepen zelf de kaarten versturen naar een Asielzoekerscentrum in de buurt. Bekijk het overzicht van asielzoekerscentra in Nederland.

Kunnen we de KIDS Express ook in een andere periode huren dan de voorkeursperiode?
In principe niet, maar als er gaten ontstaan in de planning kunnen we soms afwijken van de regio. We vragen dan alleen wel om de caravans naar Harmelen te brengen. Dit om te voorkomen dat de nieuwe huurders extra grote afstanden moeten overbruggen.

Kan ik de KIDS Express ook gebruiken voor jongere kinderen?
Antwoord: Het kan wel, maar de ervaring leert dat deze kinderen de opdrachten doorgaans nog niet zo goed begrijpen. Het is dus niet verstandig om hen als primaire doelgroep uit te nodigen.

Vraag: Zijn we verplicht om voor elk kind een doeboekje aan te schaffen?
Antwoord: Ieder kind heeft in principe een doeboekje nodig. We hebben geprobeerd de kosten voor de KIDS Express zo laag mogelijk te houden.

Hoeven we met de kinderen de komst van de KIDS Express niet voor te bereiden?
in principe kunnen ze de KIDS Express bezoeken zonder voorbereiding, maar het kan leuk en leerzaam zijn om de vijf Bijbelverhalen alvast op de kindernevendienst of op school alvast wat voor te bereiden. De verhalen gaan over Ruth, Ester, Noach, de verlamde man en zijn vier vrienden en over het aantal keer dat we moeten vergeven (7 x 70).